top of page
SANNAHSAE.png
sannahsae_färgblind4_edited_edited.jpg
  • Spotify
  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook
  • TIK TOK

Om Sannah Sae

Med en filmkamera över axeln fångade SANNAH SAEs föräldrar ovetandes hennes karriärsteg likt en dokumentär från dom Småländska skogarna since 1996. Det dem inte visste var att treåringen på den korniga inspelningen idag skulle beröra sin publik med en kompromisslös attityd och en personlig råhet vi sällan skådar inom svensk pop. 

 

2020 debuterade SANNAH SAE med sin låt “Kan du se på mig nu” samt sina omtalade tolkningar av andra svenska artisters låtar. Som independentartist i dagens musiksverige har Sannah lyckats med något alldeles unikt. 2021 släpptes singeln “Shit va stark” som skakade om både sociala medier och musikbranschen med sitt budskap - våld i nära relationer. Detta resulterade i en Viral 50 placering och flera av landets stora spotifyplaceringar och listor. Sedan dess har hon axlat rollen som förebild för många kvinnor genom sin musik.

 

Att skriva musik, skapa och producerar film och bilder själv till hennes artistprojekt har alltid varit en självklarhet för Sannah. Under pandemin växte en stor vision om ett Live-projekt som resulterade i hennes senaste produktion - SANNAH SAE - Live On Tape (From Stockholm) - en rivig digital konsert som kommer med maffiga trummor och gitarrsolon som får dig minst sagt spänd på att uppleva Sannah live. Med 500 spelningar i ryggen och med 2 år av pandemi är SANNAH SAE mer än redo för att möta sin publik igen. 

file-icon-png-23.png

Press

JUNKYARD x SANNAH SAE

"Being young in the music industry is hard. Doubting yourself in such a tough industry is completely reasonable. It is important to always trust your gut feeling, stand up for yourself and what you want. And the most important thing is to never neglect your humility along the way. It feels like everyone knows you, but no one knows anything. Do not compromise."

LÄS MER

Idag släpper SANNAH SAE sommarens mest färgstarka och pulserande pop-anthem “Färgblind”. Med en kompromisslös attityd beskriver hon ett wake up call som minst sagt är värt att fira.

LÄS MER

Kontakt                               jonna@sannahsae.se

Jonna Torstensson             +46 70-678 6611

Tidigare i år uppmärksammades Sannah Sae för sin personliga hyllning till sin mamma och alla andra tjejer och kvinnor som varit utsatta för våld från den man de haft en relation med, med ”Shit va stark”. Nu kommer nya låten ”Färgblind”, en somrig poppärla som förhoppningsvis får fler att upptäcka stjärnskottet Sannah Sae – hon har en röst och ett låtmaterial som bådar mycket gott!

LÄS MER

Shit va stark är en låt Sannah Sae skrivit tillsammans med Malin Johansson och Joakim Buddee tillägnad sångerskans mamma som levt i en relation med våld. Ett ämne som tyvärr är allt för vanligt i dag när kvinnor utsätts för våld i hemmet.

 

Allt producerats till en R&B-poplåt av Buddee och Rasmus Blixt där resultatet blir lika starkt som ämnet.

LÄS MER

Med en kaxig attityd vågar hon närma sig provocerade och känsliga ämnen, inlindade i ödmjukhet och en råhet som vi sällan skådar inom svensk pop. Ur hennes uttryck kom låten “Shit va stark” till.

LÄS MER

“Att mixa min passion för musiken och ett ämne jag brinner för, skapar ett tillfälle att på ett modernt sätt förmedla och sprida budskapet, samtidigt som jag kanske kan ge en mental fristad till den som kan relatera. En stund utan skam, skuld och känslan av att inte vara ensam.”

LÄS MER

"Jag har varit delaktig i alla steg i denna process, tillsammans med min högra hand Jonna Torstensson. Vi har regisserat, skrivit manus, castat skådisar, klippt och editerat. Vi har verkligen kämpat och gått på knäna den senaste månaden och nu ska det visas för alla. Det är sjukt. Upplevelsen kommer jag aldrig glömma, på gott och ont. Det var tumulta inspelningsdagar med mycket blandande känslor."

LÄS MER

En vemodig och hitdoftande poplåt med skönt beat som löper igenom låten tillsammans med Sannahs starka röst. På Kan du se på mig nu sjunger Sannah om en destruktiv relation.

Kan du se på mig nu är skriven av sångerskan tillsammans med Paul & Marie Rein samt Sonny Fahlberg. Det är som sagt första i raden av egna låtar med Sannah, så helt klart värd att följa artisten för att upptäcka hennes kommande låtar.

LÄS MER

SANNAH SAE gästar Powermorgon på Power Hit Radio

bottom of page