top of page
artwork_shitvastark.jpg

 

 

 

"Shit va stark” skrev Sannah till sin mamma som utsatts för fysiskt och psykiskt våld i en tidigare relation. 

SANNAH SAE har tydlig klarhet i sina visioner efter att ha blivit trygg i sina värderingar och öppen inför vad som finns kvar från det förflutna. Att se sin största förebild sakta förminskas lämnar ingen oberörd. 

 

#shitvastark kommer med ett tydligt mål. Sprida kunskap kring detta samhällsproblem och påminna alla kvinnor om - Shit va stark du är.

SANNAH SAE släpper singeln ”Shit va stark” - en låt till alla kvinnor som blivit utsatta för våld i nära relationer

 

Sannah vill använda sin styrka till att nå ut till hela cirkeln. Män som inte slagit det första slaget än, barnen som ser det och kvinnorna som upplever det.

 

- Att mixa min passion för musiken och ett ämne jag brinner för, skapar ett tillfälle att på ett modernt sätt förmedla och sprida budskapet, samtidigt som jag kanske också kan ge en mental fristad till den som kan relatera. En stund utan skam, skuld och känslan av att inte vara ensam.

 

MER OM SANNAH SAE HÄR

DSC04513_2_2.jpg
#shitvastark

Mathilda Lundin är en av initiativtagarna till Stiftelsen Her House Foundation. Efter att hon själv tagit sig ur en våldsam relation vände hon sina erfarenheter till en drivkraft att arbeta för att motverka mäns våld mot kvinnor. Under det senaste året har hon bland annat gjort en viral kampanj för Orange day, för att lyfta bort skammen och bryta tystnaden. Utöver stiftelsen Her House Foundation har hon även startat ett forum och plattformen Herown. En plats för våldsutsatta och anhöriga att kommunicera, fritt från dömande blickar och samhällets normer. Sprida kunskap, stöd och motivation till ett liv fritt från våld. 

HerHouse logo.png

Shit va stark är en låt Sannah Sae skrivit tillsammans med Malin Johansson och Joakim Buddee tillägnad sångerskans mamma som levt i en relation med våld. Ett ämne som tyvärr är allt för vanligt i dag när kvinnor utsätts för våld i hemmet.

 

Allt producerats till en R&B-poplåt av Buddee och Rasmus Blixt där resultatet blir lika starkt som ämnet.

LÄS MER

Med en kaxig attityd vågar hon närma sig provocerade och känsliga ämnen, inlindade i ödmjukhet och en råhet som vi sällan skådar inom svensk pop. Ur hennes uttryck kom låten “Shit va stark” till.

LÄS MER

“Att mixa min passion för musiken och ett ämne jag brinner för, skapar ett tillfälle att på ett modernt sätt förmedla och sprida budskapet, samtidigt som jag kanske kan ge en mental fristad till den som kan relatera. En stund utan skam, skuld och känslan av att inte vara ensam.”

LÄS MER

"Jag har varit delaktig i alla steg i denna process, tillsammans med min högra hand Jonna Torstensson. Vi har regisserat, skrivit manus, castat skådisar, klippt och editerat. Vi har verkligen kämpat och gått på knäna den senaste månaden och nu ska det visas för alla. Det är sjukt. Upplevelsen kommer jag aldrig glömma, på gott och ont. Det var tumulta inspelningsdagar med mycket blandande känslor."

LÄS MER

Tidigare i år uppmärksammades Sannah Sae för sin personliga hyllning till sin mamma och alla andra tjejer och kvinnor som varit utsatta för våld från den man de haft en relation med, med ”Shit va stark”. Nu kommer nya låten ”Färgblind”, en somrig poppärla som förhoppningsvis får fler att upptäcka stjärnskottet Sannah Sae – hon har en röst och ett låtmaterial som bådar mycket gott!

LÄS MER

bottom of page